laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Beenhammetje,Schotse Zalm, asperges en gepofte aar
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
Beenhammetje:
rauw of voorgekookt beenhammetje


Hang de beenham in een spit op de barbecue en laat dit geheel "warm" worden totdat de beenham mooi bruin kleurt en er een lichte korst ontstaat. Nu is de ham klaar om geserveerd te worde

Tip: plaats onder de beenham een lekbakje, zodat je na het bereiden van de ham de opgevangen sappen nog over de uitgesneden plakken kan gieten.

Schotse Zalm:
groot stuk zalm
olijfolie
  bereiding:
    Koop een mooi groot stuk zalm en snijd hiervan mooi dikke moten. Leg de moten nu in de olijfolie en bak de moten snel bruin op de barbecue. (met snel wordt bedoeld, niet te lang laten garen op de barbecue. Alleen alle kanten even kort aanschoeien. Anders wordt de zalm te gaar en DROOG). Als je dit goed hebt gedaan is de zalm van binnen nog licht rauw. Nu is de zalm klaar om opgediend te worden.

Geroosterde aardappel:
Grote aardappelen
Kruidenboter


Pak de grote aardappelen stuk voor stuk in, in olijfolie met een klontje boter.
(TIP: snijd de aardappelen eerst een stukje in zodat de boter er makkelijker inpast).
Leg de aardappelen op de barbecue. De aardappelen zijn gaar wanneer je er met een vork makkelijk in kan prikken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats