laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kipfilet met parmaham en marsalasaus
  ingrediënten:
    1 kipfilet per persoon
2 plakjes parmaham per persoon
50 gram geraspte kaas
2 glazen droge marsala (wijn)
200 ml groentebouillon (mag ook een andere bouillon zijn)
1 kleine zak soepgroenten
Alpro soja cuisine
1 eetlepel maïzena
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snijd de kipfilet open en voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe geraspte kaas op de kip, vouw dicht en omwikkel met de parmaham.
Bak de kipfilets om en om in een koekenpan, totdat het aan alle kanten goed gebakken is.
Doe ze in een ovenschaal, giet de marsalawijn erover en zet in de oven.
Bak in dezelfde koekenpan de soepgroenten even aan en voeg de maïzena toe.
Voeg dan de bouillon en een scheutje marsala toe, tot de saus de gewenste dikte heeft en maak het geheel af met versgemalen peper naar smaak.
Voeg eventueel nog een beetje kookroom toe.
Schenk de saus over de kip en strooi er nog wat van de geraspte kaas overheen.
Zet de oven op 180 graden en plaats de kip nog zo’n 30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en een mooie gouden kleur heeft.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats