Gebakken zeeduivel omwikkeld met katenspek gereser |
|
ingrediënten: |
|
|
Gebakken zeeduivel omwikkeld met katenspek gereserveerd met een saus van witte wijn
Voor 4 personen:
1/2 ui
200 ml witte wijn
100 ml crème fraîche
100 ml koksroom
800 gram zeeduivel
16 plakjes katenspek
200 gram pasta (spaghetti)
20 gram roomboter |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de ui in kleine stukjes en fruit het aan in een koekenpan.
Giet hier de witte wijn bij en laat het inkoken.
Voeg de crème fraîche en de koksroom toe en breng het geheel roerend aan de kook. Laat de saus indikken op een laag vuur.
Verdeel de zeeduivel in acht gelijke stukken.
Bak deze licht op in een koekenpan.
Wikkel de stukken vis in twee plakjes katenspek per stukje en leg het in een ovenschaal. Doe de schaal tien minuten in de oven.
Kook de pasta drie minuten in water.
Giet het af en smelt de roomboter in de pan.
Voeg de pasta hierbij en laat de boter in de pasta trekken.
Draai met een vork de pasta in mooie rondjes en maak hiervan een bedje op de borden. Leg hier de zeeduivel in en besprenkel het geheel met de witte wijnsaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|