|
|
Basmatirijst gaarkoken.
Kerriesaus bereiden.
Tomaten en aubergines wassen en in blokjes snijden.
In hete olijfolie de blokjes aubergine bakken, tomaten toevoegen en enkele minuten laten sudderen, op smaak brengen met zout en peper.
Kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken verdelen en door de bloem halen waaraan zout, peper en kerriepoeder is toegevoegd.
De kabeljauwfilets aan beide zijden bakken in hete boter.
Zorg ervoor dat alle deelbereidingen apart en heet geserveerd worden.
Kerriesaus
voor 4 personen:
1 ui
1 appel
1 eetlepel boter
1/2 glaasje droge witte wijn
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel bloem
2 dl bouillon
2.5 dl room
zout en peper
Ui versnipperen en appel in kleine blokjes snijden.
Deze ingrediƫnten in boter aanfruiten zonder te kleuren.
bestrooien met kerriepoeder en bevochtigen met witte wijn.
Laten inkoken.
Bloem doorroeren en even droog laten worden op een zacht vuurtje terwijl men goed roert met een houten lepel.
Bouillon en room toevoegen.
Al roerende met een garde aan de kook laten komen en enkele minuten laten sudderen op zacht vuurtje terwijl men blijft roeren.
De saus op dikte en smaak brengen.
Wie een fijne saus wil bekomen, doet de saus door een zeef en brengt ze nog even tot het kookpunt. |