laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofvlees met Chimay en Luikse siroop
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 kg runderstoofvlees
1 dikke wortel of 2 kleinere
2 uien
1 flesje Chimay tripel
1 flinke eetlepel Luikse siroop
1/2 eetlepel ciderazijn
1 kruidentuiltje
1 blaadje laurier
bakboter
2 eetlepels bloem
peper en zout
  bereiding:
    verhit de boter in een stoofpot en laat het stoofvlees (in porties) rondom mooi bruin bakken
haal het vlees uit de pan en voeg eventueel nog een beetje boter toe, laat de in ringen gesneden uien gedurende enkele minuten stoven
het vlees opnieuw in de pot doen en bestrooien met de bloem, al roerend even laten bakken
giet het flesje bier bij het vlees (opgelet: langzaam en langs de rand van de pot, zodat de koude vloeistof niet onmiddellijk met het vlees in aanraking komt) en kruid met het kruidentuiltje, laurier, peper en zout
zet het deksel op de stoofpot en laat 1 uur zachtjes sudderen
voeg dan de in stukken gesneden wortel toe, roer om en laat nog 1 uur verder (zachtjes) sudderen
voeg na het stoven de Luikse siroop toe en de ciderazijn en roer goed tot de siroop volledig gesmolten is
zet koel weg tot ’s anderendaags
serveren met frietjes of puree
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats