laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarse paprika-roomsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 ui, in stukjes gesneden
2 takken selder, in stukken
1 liter kippenbouillon
200-300 gr. fijngesneden groenten (bvb. wortel, asperges, erwtjes, enz... naar smaak en voorkeur, deze worden niet gemixt)
2 eetlepels tarwebloem
2 eetlepels pikante paprikapoeder of paprikapoeder + cayenne
60 ml water
2 dl culinaire room
zout en zwarte peper naar smaak
  bereiding:
    Stoof de ui en selder met een klein klontje boter in een ruime pot.

Voeg de kippenbouillon toe en breng snel aan de kook, eens het kookt, vuur verlagen en 8 a 10 minuten zachtjes laten doorkoken.

Dit geheel glad mixen en de overige groenten toevoegen, laat dit nu verder sudderen gedurende een 20-tal minuten, tot deze groenten zacht zijn.

Meng de bloem, paprikapoeder en het water samen in een klein kommetje en roer het daarna door de soep. Verwarm daarop de soep tot ze begint de dikken (+/- 5 minuutjes)

Haal van het vuur en doe er de room door, zet terug op het vuur en laat de soep nog wat opwarmen, ze mag nu echter niet meer koken anders kan de room schiften.

Werk af met peper en zout en garneer met wat paprikapoeder en peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats