laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mignongebraad met witloof en kriekbier
  ingrediënten:
   


  • 750 g mignongebraad
  • 4 stronkjes witloof
  • 8 sneetjes spek (gerookt)
  • 50 cl kriekbier
  • 5 dl bruine fond
  • 3 wortelen
  • 0.5 ui
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 citroen
  • 150 g boter (bakboter)
  • peper
  • zout
  bereiding:
    Het witloof schoonmaken, spoelen en in stukken van 5 centimeter snijden. In dunne plakjes gerookt spek wikkelen. In een beboterde kookpan schikken, kruiden met peper en zout en overgieten met bruine fond en kriekbier. Bedekken met een vel aluminiumfolie en gedurende 5 à 10 minuten laten gaarstoven. Het witloof uit de pan nemen en warm houden.

Het gebraad dichtschroeien in hete boter en daarna kruiden met peper en zout. In de oven zetten en 20 minuten laten bakken op 190 graden.

De wortelen schoonmaken en in stukjes snijden. De ui en de look fijnsnipperen.

Na 10 minuten baktijd de wortelen, de ui, de look, tijm, laurier en het kookvocht van het witloof bijvoegen en verder gaarbakken.

Het vlees uit de braadslee halen en warm houden onder aluminiumfolie.

De champignons schoonmaken en bakken in boter. Besprenkelen met citroensap en kruiden met peper en zout.

De saus door een fijne puntzeef wrijven en eventueel binden met wat maiszetmeel losgeklopt in enkele eetlepels van het kookvocht.

Het vlees in plakken snijden en op warme borden schikken. Overgieten met de saus en garneren met het witloof en de champignons. Opdienen met gekookte aardappelen. Versieren met een plukje tuinkers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats