laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip op jagerswijze
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
4 kippenbouten
2 sjalotten
200 gram grotchampignons
4 tomaten
1 laurierblad
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
1 theelepel gedroogde dragon, 1 takje tijm
1 glas droge witte wijn
4 eetlepels olijfolie
wat fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Champignons schoonmaken en in vier snijden.
Tomaten wassen, ontpitten en in grove stukken snijden.
Peterselie wassen en hakken.
Sjalot en knoflook versnipperen.
Het uiteinde van takje bleekselderij met blaadjes wassen.
De kippenbouten in twee snijden en kruiden met zout en peper.
De kippenbouten aanbraden in hete olijfolie.
De andere ingrediƫnten behalve de witte wijn even mee verhitten in de olie.
Witte wijn toevoegen en gedurende ongeveer een half uur onder half gesloten deksel laten sudderen.
Eventueel de laatste 5 minuten het deksel verwijderen om de saus te laten inkoken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats