Romige tomatengratin van anna |
|
ingrediënten: |
|
|
Voorgerecht, maar ook lekker bij de lunch.
6 trostomaten
4 eetlepels droge sherry
12 blaadjes basilicum
zout
peper
100 g geraspte parmezaanse kaas
2 takjes peterselie
4 eetlepels crème fraiche |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 175 graden. 4 ovenschaaltjes invetten. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden. Plakjes dakpansgewijs over schaaltjes verdelen. Over elk schaaltje 1 eetlepel sherry sprenkelen. Basilicum boven tomaten in stukjes scheuren. Bestrooien met (weinig) zout en peper. Schaaltjes in midden van oven zetten en ca. 15 minuten bakken. Peterselie fijn knippen. Schaaltjes uit oven nemen en oventemperatuur verhogen naar 200 °C. In elk schaaltje 1 eetlepel losgeroerde crème fraiche scheppen. Geraspte kaas erover strooien. Tomaten in ca. 10 minuten gaarbakken. Uit oven bestrooien met peterselie.
Lekker met een stukje stokbrood.
Met dank aan anna voor dit recept |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|