Hertentournedos met een caramel van balsamicoazijn |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
8 hertentournedos
4 fijne sneden gerookt spek
15 balsamicoazijn
4 eetlepel poedersuiker
1 koffielepel Luikse siroop
20 gr boter
8 cl olie
zwarte peper
grof zeezout |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding van het hert :
Snij het spek in repen zodat je er de hertentournedos mee kan omwikkelen.
Wikkel één reepje spek rond elke hertentournedos(de platte zijden blijven dus onbedekt) en bind dit vast met keukentouw of steek het vast met een tandenstoker.
Smelt de boter en olie in een pan op een hoog vuur.
Leg de tournedos met de vleeskant in de pan en bak gedurende 4 minuten aan één kant.
Draai het vlees om bestrooi deze kant met peper en zout en laat het vlees opnieuw 4 minuten bakken.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een grill zodat het vlees kan uitlekken.
Zet de grill in de oven verwarmd op 50°.
Bereiding van de saus :
Zet de pan waarmee je het vlees hebt gebakken terug op een heet vuur en deglaceer het braadvet met de balsamicoazijn.
Voeg er dan de suiker en Luikse siroop aan toe.
Meng en laat dit 3 à 4 minuten inkoken totdat je en stroperige saus hebt.
Serveer het vlees op een zeer warm bord en druppel er de saus rond.
Deze schotel kan je bijvoorbeeld met brocoli, worteltjes, prinsessenbonen of gegratineerde aardappelen serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|