laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geflambeerde Victoriabaars met pepersaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
400 gr Victoriabaars ( of andere vaste vis zoals staartvis, e.d.)
2 dl (light) room
1/2 dl cognac
1/2 dl rode port
2 dl (ontvette) sterke kippenbouillon
zwarte peper uit de molen
olijfolie en bakboter
kroketten
1 kg witloof
  bereiding:
    strooi zwarte peper over de stukken vis, en druk goed aan met een spatel
verhit 1 el olijfolie en 1 el bakboter en bak de vis hierin rondom goudbruin en laat verder gaar worden
neem van het vuur en giet de cognac en de porto samen in de pan en flambeer (weg van de dampkap!); opgelet: door de porto krijg je hoge vlammen, dit is normaal
neem de vis uit de pan en hou warm
zet de pan op een hevig vuur en maak de braadresten los met de kippenbouillon
voeg room toe, en laat de saus minimum 2 min inkoken, of tot ze de gewenste dikte heeft (indien light room gebruikt wordt zal de saus nog verder moeten gebonden worden met maïzena-express)
proef of de saus genoeg gekruid is en voeg eventueel nog een aantal draaien uit de pepermolen toe en naar keuze een scheutje porto
bij deze bereiding passen kroketten en gebakken witloof uitstekend
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats