|
|
|
Advocaattaart |
|
ingrediënten: |
|
|
250 gr roomboter
100 gr witte basterdsuiker
6 blaadjes gelantine (wit)
3 dl advocaat
2,5 dl slagroom
3 eieren
1,5 pak lange vingers
Cacaopoeder |
|
bereiding: |
|
|
Breek de lange vingers in stukjes en laat de gelantine in koud water weken.
Klop vervolgens de slagroom stijf.
Verdeel de lange vinger stukjes over de bodem van een schaal.
Klop de boter samen met de eieren en suiker tot een schuimig mengsel.
Voeg vervolgens de advocaat toe en meng dit goed door het mengsel heen.
Knijp de gelantine uit en laat dit in een pannetje zachtjes smelten.
Wanneer het gesmolten is voeg je 1 eetlepel van het advocaatmengsel toe en roer het erdoor.
Doe daarna nog eens 2 eetlepels erbij en meng het goed door elkaar.
Doe nu het gelantinemengsel voorzichtig bij het advocaatmengsel en blijf constant roeren.
Wanneer het goed door elkaar gemengd is verdeel je de helft over de lange vingers.
Doe vervolgens de stijfgeklopte slagroom erover verdelen.
Daarna doe je de rest van het advocaatmengsel erover heen gieten.
Zet de schaal in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven.
Bestooi de schaal met cacao voordat je hem serveert. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|