laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Klassieke Erwtensoep
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

400 gr spliterwten
500 gr schouderkarbonade
150 gr zuurkoolspek
1 rookworst
1 knolselderij, in blokjes
2 grote preien, in ringen
1 grote winterwortel, in blokjes
1 bos bladselderij
2 aardappels, in blokjes
2 runderbouillonblokjes
roggebrood met mosterd
  bereiding:
    Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 liter koud water.
Voeg de karbonade toe.
Breng het geheel aan de kook en schuim af.
Voeg nu het zuurkoolspek toe en laat de soep 2 uur zachtjes koken.
Voeg dan de gesneden prei, winterwortel, knolselderij, aardappel en bladselderij toe en laat dit 15 min meekoken.
Nu 5 dl water en de bouillonblokken toevoegen en naar smaak zout en peper.en laat alles op een zeer laag vuur koken.
Verwarm de laatste 10 min de worst in de soep.
Haal de karbonade de worst en het zuurkoolspek er dan uit en snijd de worst in plakjes en de karbonade en het spek in stukjes,
Doe alles weer terug in de soep.

Sommigen snijden het zuurkoolspek in plakjes en doen dat op het roggebrood en smeerde daar mosterd op.
Maar ik zelf doe het terug bij de soep, maar ik serveer het wel met roggebrood en daar doe ik nu een plakje brie op met een beetje mosterd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats