laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eieren met tomaat
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
olijfolie
4 grote tomaten
gedroogde oregano
gedroogde basilicum
4 eieren
Parmezaanse kaas, geraspt
gedroogde ham
peper en zout
  bereiding:
    Bestrijk een ovenschaal met olie.
Snijd de kapjes van de tomaten en schep er de pitjes en een deel van het vruchtvlees uit. Bestrooi de binnenkant met wat zout en laat ze 10 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi de binnenkanten nu met wat oregano en peper en besprenkel met olie.
Zet de tomaten in de ovenschaal en zet ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Haal de schaal uit de oven en breek in elke tomaat een ei. Als het wit er wat uitloopt, geeft dit niet. Bestrooi met wat basilicum en zet de schaal nog 5 min. terug in de oven, of tot het eiwit gestold is.
Haal uit en werk af met wat parmezaan en ham.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats