|
|
|
Kalfsoesters met tonijnsaus, en plakjes gegrilde t |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kalfsoesters, elk 100-125 gr
2 eetl boter
1 blikje tonijn, uitgelekt
3 eetl olijfolie
3 eetl mayonaise
3 eetl melk
2 ansjovisjes
2 eetl kappertjes, afgespoeld
1 citroen, in partjes
zout en peper
350 gr verse tonijn in 2 plakken |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout .
Verhit de boter er bak ze aan beide kanten bruin. ze moeten nog rose' aan de binnenkant zijn.
Laat ze iets afkoelen. Snijd ze in mooie plakjes en verdeel dat over de 4 borden.
Pureer de tonijn uit blik met de olie, mayonaise, melk, anjovis en kappertjes tot een egale puree.
Verdeel deze over de kalfsoester.
Verhit de grillpan en gril de verse tonijn aan iedere kant 1 min.
Snijd deze in mooie plakken en verdeel over het vlees en de saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|