laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reebiefstukjes met romige zuurkoolpuree
  ingrediënten:
    Reebiefstukjes met romige zuurkoolpuree en gebakken paddestoelenmelange en eigengemaakte wildsaus

Voor 4 personen:
500 gr zuurkool
400 gr aardappels [ kruimig ]
1 ui gesnipperd
1 tn knoflook, fijn gesnipperd
40 gr roomboter
1/2 tl paprikapoeder
zout en peper
125 ml slagroom
2 eetl olijfolie
200 gr paddestoelenmelange
8 stuks reebiefstukjes, per stuk 60 gram
  bereiding:
    In zeef zuurkool laten uitlekken.
Aardappels schillen en in blokjes snijden.
In pan met dikke bodem 15 gr boter verwarmen en de ui en knoflook 1 min zachtjes glazig fruiten
Zuurkool, aardappels,paprikapoeder, zout, peper en slagroom erdoor scheppen.
Zuurkool 25 min afgedekt zachtjes laten sudderen.
Met staafmix tot smeuige puree mengen, 1 eetl olie erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Paddestoelen schoonvegen.
Bak de reebiefstukjes net als biefstuk in een stukje boter en een scheutje olie, 2 a 3 min.
Verpak ze in alufolie en zet ze in de oven van 70 gr. waar ook de borden staan om warm te worden.
Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen.
Paddestoelen op hoog vuur door het bakvet scheppen, mooi bruin bakken en vocht laten verdampen.
In het midden van de borden bedje van zuurkoolpuree scheppen.
Hierop de biefstukjes leggen, de paddestoelen er omheen.
De wildsaus en bij serveren

Tip:
Je kan ook hazenrugfilet nemen of kippenfilet haasjes


Wildsaus


1 dl Rode Port
1 dl Rode Wijn
1 pot Wildfond
2 Sjalotjes fijn gesneden
8 Jeneverbessen geplet
2 Salieblaadjes of 2tl uit een potje
2o gr suiker
2 eetl olijfolie
Pan met dikke bodem


Bak de ui goudbruin in de olijfolie, voeg suiker toe, en laat het mengsel licht karmaliseren op zacht vuur.
Schenk van het vuur af, de port, de wijn, jeneverbessen en de salie erbij, en kook dit tot de helft in.
Voeg dan de wildfond toe en laat dit nog 10 min zachtjes inkoken.
Giet de saus door een zeef in een schone pan.

Serveer de saus bij wild.

Tip:
ALS het wild seizoen weer komt kan je deze saus maken voor meerdere keren en invriezen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats