laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus
  ingrediënten:
   


  • 12 Noordzeetongfilets
  • 12 krielaardappelen
  • 1 kg champignons
  • 5 sjalotjes
  • 5 dl visfumet
  • 1 dl wijn (Sauvignon)
  • 2 dl room
  • 30 g boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  bereiding:
    Kruid de tongfilets met peper en zout, rol ze op en prik ze vast.
Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water.
Champignonpuree : hak de champignons fijn in de cutter. Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot alle vocht verdwenen is en werk af met 1 dl room.
Pocheer de tongrolletjes gaar (2 minuten) in de visfumet, haal de tongrolletjes uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
Witte-wijnsaus: snij de resterende sjalot fijn en smoor ze in de witte wijn, voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte. Werk af met 1 dl room en 30 g boter. Breng op smaak met peper en zout.
Giet een sausspiegel op het bord, schik in het midden de champignonpuree en langs de rand afwisselend de tongrolletjes en een aardappel. Versier met gehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats