laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Babi Pangang met Bami
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

400 gr mager varkensvlees
2 uien
4 eetl. Ketjap
2 teentjes knoflook
1 theel. Sambal
klein blikje tomaten puree
3 eetl. Bruine basterdsuiker
1 eetl. Stroop
1/2 bouillonblokje
1/2 potje atjar
  bereiding:
    Vlees ½ uur braden en dan in reepjes snijden.
Uien, ketjap, sambal en knoflook toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen.

Saus:
2,5 dl water koken met tomaten puree, bruine suiker, stroop, bouillonblokje en binden met maïzena.

Saus bij vlees doen en nog even laten pruttelen.
Als laatste de atjar erdoor roeren.

Bami

Voor 4 personen:
2 uien
1 prei
tauge
selderblad
goudbouillon.
2 eieren,
laos,djahe,sambal,ketjap.

Snij de uien en prei in ringen,
roerbak dat in een wok en voeg de tauge en selder toe.
Dan de kruiden,laos,djahe,sambal,ketjap en goudbouillon erbij.
Klop de eieren met wat zout en maak er een omelet van,snij die in reepjes en voeg die ook erbij.
Kook de mie gaar ,en roer alles onder elkaar,proef op smaak en voeg als nodig nog wat ketjap erbij.

Lekker met kroepoek en augurk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats