laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde zalmfilet in een schuitje van bladerd
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
peper en zout
0,5 bakje bieslook gesnipperd
100 ml olijfolie
1 courgette in ronde plakjes
1 rolletje verse witte geitenkaas in ronde plakjes
1 bakje zongedroogde tomaatjes
8 kerstomaatjes gehalveerd
1 takje verse basilicum
4 zalmfilets met tomaat-basilicummarinade
6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de zalmfilet in twee schuine, dunne plakken.
Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar.
Rol de lap bladerdeeg iets uit en snijd ze in vier stukken op maat zodat er twee stukjes zalm op passen.
Leg op elk plakje bladerdeeg twee plakjes zalm.
Versier met de gehalveerde tomaatjes en bestrooi met een beetje peper en zout.
Bak de schuitjes in ongeveer een kwartier gaar. Garneer met verse basilicum.
Maak voor het groententaartje eerst de bieslookolie. Doe hiervoor de bieslook samen met de olijfolie in een keukenmachine en draai alles tot een egale kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de courgette beetgaar in 2 eetlepels olijfolie.
Maak vier stapeltjes van de courgette, geitenkaas en de tomaatjes.
Steek hier en daar wat blaadjes basilicum in het stapeltje.
Schenk er naar smaak de bieslookolie over.

Dit gerecht wordt helemaal gezond als u de groenten even in de oven grilt, in plaats van te bakken in olie


pittige tomaten-basilicummarinade

3 vleestomaten
3 zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel gesneden basilicum gedroogd (of vers iets meer)
1\2 Spaans pepertje
zee zout en gemalen peper naar smaak(als je geen zeezout hebt gebruik je gewoon keuken zout)

doe alle ingrediënten in een hakmolen(of zoals je wilt een foodprocessor) maal het fijn en gebruiken naar wens
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats