laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pladijs en taboulé met komkommer, tomaat en sesam
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
ca. 600 g pladijsfilets (vraag aan de visboer om ze te fileren)
500 g couscous (gewicht na garing)
1 kleine biokomkommer
3 Belgische tomaten
2 el licht geroosterde sesamzaadjes
2 el olijfolie
1 koffielepel sesamolie
enkele druppels citroensap
zeezout en peper van de molen
bieslook
  bereiding:
    Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Houd de zaadlijsten apart. Snijd de tomaten verder in kleine blokjes en meng ze met de komkommer, de sesamzaadjes en de sesamolie. Pers de zaadlijsten van de tomaat door een fijne zeef en vang het sap op. Voeg het tomatensap bij de salade.

Meng de couscous met de salade en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Bak de pladijsfilets aan 1 zijde goudbruin in olijfolie en kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en draai de pladijsfilets om, laat de pladijsfilets zachtjes nagaren in de pan.

Snipper de bieslook fijn en meng onder de taboulé.
Verdeel de taboulé over de borden en schik er de pladijsfilets op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats