Filets mignon naar kasteeltrant |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 biefstukjes van het groothoofd van elk 75 g
- 500 g krielaardappelen
- 2 eetlepels arachide-olie
- 6 artisjokbodem, gesteriliseerd
- 2 grote tomaten
- 1 bosje bieslook
- 50 g boter
- 1 dl droge witte wijn
- 0,5 dl kalfsjus
- zout, versgemalen peper
|
|
bereiding: |
|
|
Schraap de aardappeltjes onder stromend water. Kook ze 3 min. in gezouten water. Laat uitlekken. Leg ze met de olie in een bakblik. Braad 15-20 min. in de op 220°C voorverwarmde oven.
Spoel intussen de artisjokbodems en laat uitlekken. Snij elke bodem in 8 punten.
Dompel de tomaten in kokend water om de velletjes gemakkelijker te verwijderen. Snij in vier en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Was en knip de bieslook.
Verhit de boter in een pan. Bak de biefstukjes 1 tot 2 min. aan elke kant. Zout en peper. Houd warm tussen twee diepe borden.
Warm de artisjokbodems op in de braadjus. Deglaceer de pan met de witte wijn. Laat tot de helft indampen. Voeg de kalfsjus toe en laat nog 1 min. sudderen. Verdeel de tomaatblokjes over de saus. Laat niet meer koken.
Schik twee biefstukjes op elk bord en garneer met de saus. Strooi de bieslook over de krielaardappelen en serveer in een diepe schaal. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|