laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip op Griekse wijze
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
12 kippenboutjes
olijfolie
10 cl witte wijn
2 citroenen
100 g groene olijven
2 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
flinke scheut olijfolie
1 koffielepel korianderbolletjes
peper en zout
1 venkel, in stukken gesneden
verse korianderblaadjes (als garnering)
  bereiding:
    Pers 1 citroen uit en snijd de andere in schijfjes.
Doe 1 el olie, het citroensap, de knoflook, koriander, peper en zout in een stenen kom. Leg de boutjes in deze mengeling en laat ca. 1 uur marineren. Draai tussenin enkele keren.
Dep de boutjes een beetje af en bak ze in een scheutje olijfolie goudgeel. Doe er de marinade bij samen met de wijn, olijven en venkel. Leg de schijfjes citroen op de kip, dek de pan af en laat ca. 1 uur zachtjes stoven.
Serveer in de pan, werk af met verse koriander en geef er eventueel rijst bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats