laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met courgette en pesto van zonnebloemp
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
300 g verse tagliatelle
2 courgettes
400 g kippenborstfilet, in reepjes gesneden
75 g gedroogde tomaten in olie, in reepjes gesneden
peper en zout
olijfolie
boter
geraspte grana
padano, naar smaak
blaadjes basilicum, voor afwerking

Voor de pesto:
20 blaadjes vers basilicum
2 el zonnebloempitten
15 el olijfolie
50 g grana padano
2 teentjes knoflook
  bereiding:
    Doe voor de pesto alle ingrediĆ«nten in een keukenrobot en mix tot een mooi gladde saus. Stop halverwege en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
Spoel de courgettes, snijd in 3 gelijke stukken. Snijd elk stuk ca. 0,5 cm dik langs het vel zodat er 4 plakjes zijn (het middelste gedeelte wordt niet gebruikt). Snijd elk plakje in fijne reepjes zoals de tagliatelle en bak de sliertjes even in een beetje olie.
Bak de kippenreepjes in een mengeling van 1 el olie en een beetje boter. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Meng de pasta met de courgette, kip, tomaat en pesto naar smaak.
Verdeel over borden en werk af met geraspte grana padano en blaadjes basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats