|
|
|
Tagliatelle met courgette en pesto van zonnebloemp |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
300 g verse tagliatelle
2 courgettes
400 g kippenborstfilet, in reepjes gesneden
75 g gedroogde tomaten in olie, in reepjes gesneden
peper en zout
olijfolie
boter
geraspte grana
padano, naar smaak
blaadjes basilicum, voor afwerking
Voor de pesto:
20 blaadjes vers basilicum
2 el zonnebloempitten
15 el olijfolie
50 g grana padano
2 teentjes knoflook |
|
bereiding: |
|
|
Doe voor de pesto alle ingrediƫnten in een keukenrobot en mix tot een mooi gladde saus. Stop halverwege en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
Spoel de courgettes, snijd in 3 gelijke stukken. Snijd elk stuk ca. 0,5 cm dik langs het vel zodat er 4 plakjes zijn (het middelste gedeelte wordt niet gebruikt). Snijd elk plakje in fijne reepjes zoals de tagliatelle en bak de sliertjes even in een beetje olie.
Bak de kippenreepjes in een mengeling van 1 el olie en een beetje boter. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Meng de pasta met de courgette, kip, tomaat en pesto naar smaak.
Verdeel over borden en werk af met geraspte grana padano en blaadjes basilicum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|