laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloof met verse gember en kip in fillodeeg en pi
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

250 gr kipfilet
2 struikjes witloof
2 wortels
1 appel
40 rozijnen
20 walnoten
gemberwortel 5 centimeter
1 eetlepel citroensap
kerrie poeder
peper en zout
fillodeeg dun (filo kroustas) 10 vellen

Voor de kerriedip:
250 cl crème fraîche
1 eetlepel mosterd
1 theelepel kerriepoeder
peper
  bereiding:
    Witloof schoonwassen en het bittere hart verwijderen.
Snijd het blad in dunne reepjes en de appel in kleine blokjes, rasp de wortel grof en rasp de gemberwortel (zonder schil) heel fijn daarna de rozijnen en walnoten in stukjes toevoegen. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg een eetlepel citroen sap toe om verkleuring tegen te gaan. Peper en zout toevoegen. Laat de mix 30 minuten staan.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi ze met een beetje peper, zout en kerriepoeder.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees in ongeveer 5 minuten rondom gaar en bruin.
Knijp het overtollige vocht uit de mix en roer de blokjes kip er doorheen.
Beboter met een kwastje een vel fillodeeg en leg er nog een vel bovenop, daarna op het deeg de mix in de breedte er als een rol opleggen. De uiteinden van het deeg naar binnen vouwen en het deeg er losjes als een rol om de mix heen vouwen. (5 rollen 25 cm lang) Sluit de randen en plak de uiteinden goed dicht met water. De sluitrand naar beneden keren.
Verwarm de oven op 160°C en bak de witloof rollen in 30 minuten gaar en lichtbruin

Serveer er een romige kerrie dip bij: meng crème fraîche, mosterd, kerriepoeder en peper en voila, klaar is de kerriedip.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats