|
|
|
Bobotieburgers met sinaasappelrelish en salade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voo 4 personen:
600 g sperziebonen
500 g gemengd gehakt
2 eetlepels suiker
1,5 eetlepel kerriepoeder
800 g aardappelen
50 g rozijnen
3 uien
3 sinaasappels
4 eetlepels zonnebloemolie |
|
bereiding: |
|
|
Wel de rozijnen, snijd de uien in ringen, pers 1 sinaasappel uit, schil de andere en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Bak de helft van de uiringen 3 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg de suiker toe, bak tot de uien beginnen te kleuren, voeg de stukjes sinaasappel, wat zout en ½ eetlepel kerriepoeder toe en laat 10 minuten pruttelen.
Laat het geheel afkoelen. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet ze af en spoel ze koud af. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout 8 minuten, giet ze af en spoel ze af met koud water.
Meng het gehakt met 1 theelepel zout, 1 eetlepel kerriepoeder en de helft van de rozijnen.
Vorm er 8 burgertjes van. Roer het sinaasappelsap, 3 eetlepels olie en 2 eetlepels sinaasappelrelish door elkaar.
Meng dit met de sperziebonen, aardappel, rest van de rozijnen en uiringen.
Rooster de burgertjes op een hete braaiskotel, barbecue of grill bruin en gaar.
Verdeel de salade over 4 borden, leg de burgertjes ernaast en schep de sinaasappelrelish erop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|