laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittig-zoete kip & notencurry
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 flinke kipfilet, in de lengte gehalveerd
1 middelgrote ui, heel fijn gesnipperd
2 grote tenen knoflook, heel fijn gesnipperd
2 tomaten, klein gesneden
1 doosje champignons, in vieren gesneden
50 gr wal- cashew- of andere smaakvolle noten, grof gehakt.
250 gr basmati of pandanrijst, snelkook.

1 eetlepel ketjap manis
5 eetlepels tomatenketchup
1,5 eetlepel worcestershiresauce
2 theelepels sambal manis
1,5 eetlepel gemalen gula djawa (of 1/2 plak) (evt. bruine basterdsuiker)
1 flinke theelepel scherpe mosterd
1 a 2 theelepels tabasco
  bereiding:
    Fruit de ui en de knoflook in een eetlepel olie op matig vuur gedurende 3 minuten.
Meng intussen ketchup, ketjap, worcestershiresaus, gula djawa, mosterd en tabasco.
Roer door tot de suiker behoorlijk opgelost is.
Voeg dan deze saus bij de ui en knoflook.
Breng het heel even aan de kook en draai dan het vuur even uit.

Leg de kipfilet-stukken in een ovenschaaltje, en smeer ze in met een beetje van de nog hete saus.
Laat de kip nu even staan, zodat de marinade erin kan trekken.

Snijdt de champignons in vieren en gooi ze in de saus, net als de tomaten.
Zet het vuur weer aan en laat de saus op een laag vuur pruttelen, tot de tomaat uit elkaar valt en de champignons zacht zijn.
Proef de saus en pas de pittigheid aan door sambal naar smaak toe te voegen.
Draai het vuur uit, roer de gemalen nootjes door de saus en giet de saus over de kip.
Deze moet geheel onderstaan.

Oven op 200° (ong. stand 5) voorverwarmen.
Schaal in de oven plaatsen, losjes afgedekt met een stuk alufolie, gedurende 30 minuten laten staan.

Kook intussen de rijst, en zet die, gaar en afgegoten weg, in een deken, kranten of handdoeken verpakt.
Is de saus op het oog nogal nat, haal dan het folie halverwege het bakken van de schaal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats