laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Meringuetaartje met nectarines
  ingrediënten:
    75 gram boter
150 gram bloem
4 nectarines
4 eieren
2 el poedersuiker
2 el fijne suiker
  bereiding:
    Maak het deeg klaar: meng het gezeefde meel met 1 ei, de gesmolten boter en een snuifje zout. Kneed het deeg tot een homogene massa. Bedek het met een licht bevochtigde doek en laat het 2 uren rusten in de koelkast.
Rol het deeg fijn op een met bloem bestrooid werkblad.
Beboter de taartvormpjes en verdeel het deeg over de vormpjes.
Maak vervolgens met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Vul een kookpot met water, voeg wat suiker toe en warm op. Zodra het water begint te koken, voegt u de nectarines toe en laat u ze enkele minuutjes koken.
Laat ze uitlekken en laat ze schrikken onder de koudwaterkraan. Verwijder de schil en snijd de nectarines in partjes.
Smelt wat boter in een pan, samen met 3 eetlepels suiker en wat water. Laat het mengsel karameliseren en voeg vervolgens de stukjes fruit toe. Laat tot een compote koken.
Verdeel de compote over de 4 taartvormpjes.
Scheid de eierdooiers van het eiwit en klop het eiwit op.
Voeg voorzichtig 2 eetlepels poedersuiker toe; let erop dat u het eiwit niet ?breekt?. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
Zet de taartvormpjes ongeveer 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven en laat de meringue mooi goudbruin bakken.

Tip :
De nectarine (ook wel bloedperzik genoemd) is waarschijnlijk een kruising tussen een perzik en een pruim.
Door de grootte en de textuur van het vruchtvlees lijkt ze echter meer op een perzik. De schil is steviger, waardoor de vrucht makkelijker te schillen is en dus ideaal is voor gebruik in taartjes.
Maar indien u dat wenst, kan u voor deze bereiding ook perziken gebruiken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats