laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensreepjes met rode peper
  ingrediënten:
    voor 2 personen:
300 g varkensvlees van de schouder of de bil
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 rode peper
100 g gesneden prei
100 g champignons
100 g sojascheuten
75 g gekookte mie
1 eetlepel donkere sojasaus
1/2 teentje knoflook
  bereiding:
    Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij ‘m fijn. Verhit een eetlepel olie in de wok. Pel de knoflook, pers ‘m uit en bak ‘m gedurende 1 minuutje samen met de peper op de hoogste stand. Snij het vlees in reepjes, voeg deze toe en laat ze 2 minuten meebakken. Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei een tweetal minuutjes. Trek de mie uit elkaar en laat ‘m 2 minuten meebakken. Voeg het vlees toe zodra de mie warm is. Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats