|
|
|
Kipsaté met pindasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
kipfilet (ca. 400 g), in stukjes van 3 cm
2 tenen knoflook, geperst
6 el ketjap manis
2 tl sambal
1/2 pot pindakaas met stukjes noot
2 el gembersiroop
1 tl gemberpoeder (djahé)
3 el gemalen kokos
8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water |
|
bereiding: |
|
|
Meng de kip met 1 teen knoflook, 5 el ketjap en 1 tl sambal in een kom.
Schep de kip erdoor en laat minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Doe de pindakaas, de rest van de knoflook, ketjap en sambal in een steelpan.
Schenk 150 ml water en het gembersiroop erbij.
Voeg het gemberpoeder toe.
Breng al roerend aan de kook.
Roer tot een gladde saus.
Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue.
Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus.
Lekker met kroepoek.
Tip:
U kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|