laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipsaté met pindasaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
kipfilet (ca. 400 g), in stukjes van 3 cm
2 tenen knoflook, geperst
6 el ketjap manis
2 tl sambal
1/2 pot pindakaas met stukjes noot
2 el gembersiroop
1 tl gemberpoeder (djahé)
3 el gemalen kokos
8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
  bereiding:
    Meng de kip met 1 teen knoflook, 5 el ketjap en 1 tl sambal in een kom.
Schep de kip erdoor en laat minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Doe de pindakaas, de rest van de knoflook, ketjap en sambal in een steelpan.
Schenk 150 ml water en het gembersiroop erbij.
Voeg het gemberpoeder toe.
Breng al roerend aan de kook.
Roer tot een gladde saus.
Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue.
Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus.
Lekker met kroepoek.

Tip:
U kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats