laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oosterse rijstpap onder een karamellaagje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 limoen
1 stengel sereh (citroengras)
8 dl melk
125 g kortkokende dessertrijst
zout
10 eetlepels rietsuiker
soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl
  bereiding:
    Limoen schoonboenen, schil fijn raspen.
Sereh licht kneuzen en halveren.
In pan melk met limoenrasp, sereh, dessertrijst en mespunt zout aan de kook brengen.
Rijst onder regelmatig roeren in ca. 12 minuten tot pap koken.
Ovengrill voorverwarmen.
Sereh uit rijstepap verwijderen.
Helft van rietsuiker door pap roeren tot deze is opgelost.
Warme rijstepap over vier ovenschaaltjes verdelen.
Rest van rietsuiker erover strooien.
Schaaltjes onder grill zetten tot suiker is gekarameliseerd.
Direct serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats