|
|
|
Struisvogelsteaks met picklessausje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 struisvogelsteaks (diepvries)
2 pakjes waterkers
1 sjalot
5 eetl. pickles
1,5 dl witbier
2 dl room
1 eetl. boter
peper en zout
instantsausbinder (facultatief) |
|
bereiding: |
|
|
Laat de struisvogelsteaks oppervlakkig ontdooien.
Snipper de sjalot fijn.
Smelt de boter in een braadpan en bak de struisvogelsteaks langs elke zijde goudbruin gedurende 2 min. Leg op een bakplaat en laat een 15-tal min. verder bakken in de oven (200 °C), afhankelijk van de dikte van het vlees (het vlees moet nog rosé zijn).
Stoof in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalotten glazig. Overgiet na 2 min. met het witbier en laat 3 min. inkoken.
ook de room en de pickles bij de sjalotten en kruid naar smaak met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje inkoken gedurende ± 3 min. Bind eventueel met instantsausbinder.
Verdeel de waterkers over de borden en leg er de gebakken struisvogelsteak op. Dien op met frietjes, het sausje en een tomatenslaatje.
Voedingswaarde:
Energie 819 kcal - Eiwitten 16,2 g - Vetten 55,3 g - Koolhydraten 61,2 g |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|