laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde koolvis met waterkerssausje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 koolvisfilets
2 sneetjes gerookte zalm
1 pakje waterkers
1/4 courgette
1 eidooier
2 à 3 eetl. room
50 g boter
3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
1/2 L visbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water)
1 à 2 eetl. paneermeel

kruiden:
1 laurierblaadje
1 takje tijm
4 kruidnagels
1/3 koffiel. basilicum
1 mespunt paprika
1 takje verse peterselie
peper en zout
  bereiding:
    Laat de koolvis ontdooien. Snij de filets met een scherp mes open zodat een holte ontstaat.
Snij de courgette in heel kleine blokjes.
Snij de gerookte zalm in stukjes.
Snipper de waterkers fijn.

Meng de courgetteblokjes met de gerookte zalm, de eidooier, de Parmezaanse kaas, de room en het paneermeel. Kruid met basilicum, paprika, peper en zout. Voeg indien nodig wat room of paneermeel toe om een vaste massa te krijgen.
Vul de opengesneden visfilets met dit mengsel en schik op een stoomrooster.
Doe de visbouillon samen met de tijm, het laurierblaadje, de peterselie en de kruidnagels in een kookpan waar het stoomrooster in past. Plaats de vis boven de bouillon.
Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 15 min. gaar stomen.
Neem de vis van het stoomrooster en hou warm in een op 80 °C voorverwarmde oven.
Zeef de bouillon boven een sauspan en laat tot de helft inkoken. Haal de pan weg van het vuur en klop er de koude boter onder. Voeg ten slotte de waterkers toe.

Schik op elk bord een stuk vis en verdeel er wat saus over en rond. Dien op met aardappelpuree of natuuraardappelen en de rest van de saus.


Dit recept is ook lekker met schelvis, kabeljauw ‘filet pur’ of hondstongfilet. Voorzie in dat laatste geval 8 filets (bij hondstongfilet worden twee filets boven elkaar geplaatst met de vulling ertussen. U hoeft ze dus niet open te snijden).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats