|
|
|
Varkenshaasje met tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
350 g varkenshaasje
2 eetlepels olijfolie
50 g boter
1 ui
300 g mix bospaddestoelen
1,5 dl tomatensap
½ dl witte balsamico azijn of witte wijnazijn
1 eetlepel honing
1 koffielepel mosterd
1 teentje knoflook
1 bosje basilicum
Scherpe paprika- of tandoripoeder
Peper, zout |
|
bereiding: |
|
|
Laat het varkenshaasje een kwartiertje bakken in boter.
Draai het halfweg wel eens om.
Bestrooi het met zout, peper en wat scherpe paprika.
De saus:
Snij de ui in halve ringen.
Verhit de olie en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken.
Pers de knoflook uit boven de olie.
Roer tomatensap, honing, azijn, mosterd, zout en scherpe paprika erdoor.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken. Vergeet niet af en toe even te roeren.
Bak ondertussen de bospaddestoelen en kruid ze met peper en zout.
Serveer het vlees op een onderlaag van de bospaddestoelen te midden van de tomatensaus. Werk af met enkele takjes basilicum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|