|
|
Schil de wortel, snij in plakken en dan in staven van 1/2 cm.
Houd de restjes apart.
Top de boontjes.
Kook de groenten beetgaar in lichtgezouten water, verfris en laat uitlekken.
Was de courgette, laat de schil eraan.
Snijd in lange plakken en dan in staven van 1/2 cm.
Snij het vlees open "in enveloppe", of vraag het aan je slager. Zo heb je twee grote plakken vlees om te vullen.
Bereid het gehakt met ei, paneermeel, peper en zout en nootmuskaat.
Kruid het vlees met peper en zout, en strijk in het midden de helft van het gehakt.
Leg er de groenten op over de hele lengte en bedek met de rest van het gehakt.
Rol het vlees op en bind goed dicht met keukentouw.
Bak de rollades aan alle kanten mooi aan in bakboter.
Overgiet met de witte wijn, laat even verdampen en voeg het gepelde en gehalveerde lookteentje toe, de wortelrestjes en de rozemarijn.
Laat afgedekt minstens 1 uur zachtjes sudderen.
Draai geregeld om en voeg zo nodig wat water toe.
Maak de saus:
pel en snipper de look, spoel en dep de kruiden droog.
Mix alles samen met de kappertjes, de olijfolie en de parmezaan tot een smeuïge saus.
Kruid met peper en zet koel.
Snij het gebraad in plakken, schik ze op een schotel, werk eventueel af met wat groen en serveer er de saus apart bij. |