|
|
|
Rundvlees-kokoscurry (Thailand) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g kokosvlokken -
- ca. 600 ml warme melk -
- 400 g magere runderlappen -
- 1 middelgrote ui, in dunne ringen -
- 1/2 TL zout -
- 1 EL sambal oelek -
- geraspte schil van een onbespoten citroen -
- 1 EL vissaus -
- 1 rode paprika, in reepjes -
- 1 EL verse muntblaadjes -
- 1 EL verse koriander
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingstijd: ca. 1 uur - Serveren met gekookte rijst
Bereiding : 1. Kokosvlokken en melk in een keukenmachine mixen. Het mengsel door een zeef gieten en uitpersen. Hierbij de melk opvangen.
2. Het vlees in smalle, ongeveer 5 cm lange reepjes snijden.
3. De kokosmelk in een pan aan de kook brengen. Vlees, ui, zout, sambal oelek, citroenrasp en vissaus toevoegen. Alles op een laag vuur, met het deksel niet helemaal op de pan, ongeveer 40 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.
4. De reepjes paprika toevoegen en alles zonder deksel net zo lang laten koken, tot het vocht is ingekookt. Het gerecht bestrooien met munt- en korianderblaadjes.
Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|