laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenevelopje met kaas en Postelsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 dunne grote kalkoenfilets
    800 g wortelen
    1 bosje waterkers
    6 sjalotten
    4 sneden jong belegen kaas (Brugge)
    100 g verse kaas (Philadelphia)
    1 eetl. boter
    2 eetl. olijfolie
    1,5 dl blond bier (Postel)
    2 dl kalfsfond (bokaal)
    1 eetl. mosterd
    1 koffiel. tijm
    peper en zout:
  bereiding:
    Laat de kalkoenfilets ontdooien. Verpak elke filet in huishoudfolie en plet met een deegrol zodat u heel fijne filets krijgt.
Verwijder de korst van de jong belegen kaas.
Leg een dubbelgevouwen sneetje kaas op de helft van elke kalkoenfilet. Bestrooi met tijm en vouw de filet dicht. Snij overtollige kaas weg.
Snipper de sjalotten fijn.
Snij de wortelen in de lengte in 2. Snij daarna in fijne staafjes van 1/2 cm dikte en vervolgens in stukken van 5 à 6 cm. Dat gaat makkelijk met een frietsnijder.
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

Kook de wortelstaafjes gaar in lichtgezouten water gedurende ± 10 min. Giet af en hou warm.
Verwarm 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenenvelopjes goudbruin langs beide zijden. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat nog 10 min. verder gaar worden.
Smelt 1 eetl. boter in de kookpot van de wortelen en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Giet het bier erover en laat volledig inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat 1/3 inkoken gedurende enkele minuten.
Voeg de verse kaas en de mosterd toe en meng goed. Kruid met peper en zout. Verwarm de saus nog even zonder ze te laten koken.

Verdeel de wortelstaafjes over de borden en leg er een gevuld kalkoenenenvelopje bij. Lepel er wat saus rond. Garneer met waterkers en geef er natuuraardappelen bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats