Indonesische chocolade/vanillekoek |
|
ingrediënten: |
|
|
250 g zachte boter
250 g witte basterdsuiker
12 eieren
150 g bloem
2 el cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
1/2 el koek- en speculaaskruiden
springvorm doorsnede ca. 20 cm |
|
bereiding: |
|
|
In kom boter en suiker met handmixer in ca. 10 minuten romig kloppen.
Alle eieren splitsen.
Eén voor één alle 12 eierdooiers door botermengsel kloppen.
Bloem erdoor spatelen.
In andere kom 6 eiwitten stijf kloppen (de andere eiwitten worden niet gebruikt).
Eiwitten luchtig door het beslag spatelen.
Helft van beslag overdoen in andere kom en cacaopoeder erdoor mengen.
Door andere helft van beslag vanillesuiker en koekkruiden roeren.
Grill voorverwarmen.
Springvorm invetten.
2-3 El koekbeslag in vorm scheppen en tot flinterdun laagje van ca. 3 mm dik over bodem uitstrijken met de bolle kant van een lepel.
Vorm ca. 15 cm onder de grill schuiven en beslag in ca. 1 1/2 minuut laten stollen.
2-3 El chocoladebeslag erop scheppen en uitstrijken tot flinterdun laagje van ca. 3 mm.
Vorm weer onder grill schuiven en laagje in 1 1/2 minuut laten stollen.
Koek op dezelfde manier opbouwen met afwisselend ca. 7-8 laagjes koekbeslag en 7-8 laagjes chocoladebeslag, eindigen met chocoladebeslag.
Grill uitschakelen, cake nog ca. 10 minuten in open oven laten staan.
Koek in vorm laten afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|