 |
|
 |
Opgeblazen omelet met gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
20 g boter
75 g room
150 g gerookte zalm
enkele druppels citrensap
6 verse eieren
groene kruiden (dille, basilium, koriander, ...) voor de versiering
peper en zout: |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180°C
Boter een vuurvaste schaal in
Breng de room aan de kook.
Hak de sneetjes zalm fijn en mix ze fijn, samen met de room, het citroensap, peper en zout.
Scheid eiwitten van eigelen, klop de eigelen op samen met de zalmpuree.
Klop de eiwitten een beetje op (moet niet stijf zijn) met een snuifje zout.
Meng de helft van de eiwitten stevig onder het zalmmengsel en spatel de andere helft er voorzichtig eronder.
Giet het mengsel in de vuurvaste schotel en bak 15 min in een warme oven (180 °C).
versier met de groene kruiden |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|