Kalfsreepjes met champions |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g magere kalfslappen
250 g champignons
1 kleine ui
1 el bloem
40 g boter
snufje kerriepoeder
1 glas droge witte wijn
1 dl room
fijngehakt peterselie
zout en versgemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Kalfsvlees heeft over het algemeen een korte bereidingstijd; natuurlijk wel afhankelijk van welk stukje
Een sukadestuk bijvoorbeeld is geschikt om lekker lang te stoven.
Maar het meeste kalfsvlees - van de rug of de bil - mag u lekker rosé laten; er mag nog een mooi roze streepje in het vlees zitten.
Dus laat kalfsvlees nooit te lang op het vuur staan want het kan dan erg droog worden en da's zonde.
Snijd het kalfsvlees in reepjes van 1 cm breed en bestrooi deze met peper en zout.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de ui.
Haal de reepjes kalfsvlees door de bloem en klop overtollige bloem eraf.
Verhit de boter in een koekenpan en laat de reepjes vlees rondom bruin bakken (blijf omscheppen).
Schep de reepjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Bak de champignons en ui in het braadvet tot ze beginnen te kleuren.
Breng alles op smaak met zout, peper en kerriepoeder, blus af met de wijn, voeg de room toe en laat het geheel even inkoken.
Doe het vlees terug in de pan en laat het leven doorwarmen
Lepel het gerecht in een warme schaal en bestrooi met het peterselie.
Lekker met aardappelpuree |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|