laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wijting bercy
  ingrediënten:
   


  • 4 wijtingen
  • 4 sjalotten
  • 2 dl wijn (wit/droog)
  • 2 dl visfumet
  • 60 g boter (bakboter)
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  bereiding:
    De vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen. De sjalot fijnsnipperen.

Een vuurvaste schotel inwrijven met boter.

De vissen insnijden aan de rugzijde, opdat ze gelijkmatig zouden gaar worden. Kruiden met zout en peper.

De vissen samen met de gesnipperde sjalot in de schotel leggen. Bevochtigen met de visfumet en de wijn.

In een op 200 graden voorverwarmde oven zetten gedurende ongeveer 10 minuten.

Tijdens dit bereidingsproces driemaal het bakvocht over de vis scheppen.

De schotel uit de oven halen, de vis met citroensap besprenkelen en even onder de grill zetten om te glaceren. Bestrooien met de peterselie.

De vissen fileren en op voorverwarmde borden schikken. Overgieten met het bakvocht.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats