laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde ossehaas
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
600 gr. ossenhaas
1 sjalot
20 gr. boter
0.1 l. madeira
0.2 l. kalfsfond
1 el. olie
1 el. mosterd, grove
2 el. tuinkruiden
Zout
rode zoete peper
  bereiding:
    Verwarm de oven in 12 minuten voor op 250 graden Celsius.
De ossenhaas intussen in de lengte open snijden.
Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd.
Het vlees met het kruidenmengsel vullen, daarna opbinden en bestrooien met vers gemalen peper.
De Madera met de kalfsfond 5 minuten door laten koken en de saus vervolgens monteren met de boter en op smaak brengen met zout en peper.

De olie verhitten in de braadslee en het vlees hierin rondom dicht schroeien en verder in de oven 5 minuten laten braden.
Het vlees in plakken snijden en samen met de saus over de borden verdelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats