|
|
|
Gevulde ossehaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr. ossenhaas
1 sjalot
20 gr. boter
0.1 l. madeira
0.2 l. kalfsfond
1 el. olie
1 el. mosterd, grove
2 el. tuinkruiden
Zout
rode zoete peper |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven in 12 minuten voor op 250 graden Celsius.
De ossenhaas intussen in de lengte open snijden.
Het sjalotje hakken en mengen met de tuinkruiden en de mosterd.
Het vlees met het kruidenmengsel vullen, daarna opbinden en bestrooien met vers gemalen peper.
De Madera met de kalfsfond 5 minuten door laten koken en de saus vervolgens monteren met de boter en op smaak brengen met zout en peper.
De olie verhitten in de braadslee en het vlees hierin rondom dicht schroeien en verder in de oven 5 minuten laten braden.
Het vlees in plakken snijden en samen met de saus over de borden verdelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|