laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwhaasje met prei
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
1 kg kabeljauwhaasjes
250 g spekjes
peper en zout
2 preistaven
2,5 dl room
1 eetlepel currypoeder
1 blokje groentenbouillon
30 g boter
8 bloemige aardappelen
2 eieren
busseltje verse bieslook
nootmuskaat
Peper & zout
50 g boter
1 blokje groentenbouillon
  bereiding:
    Puree:
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
Voeg tijdens het koken een bouillonblokje toe voor extra smaak.
Plet de aardappelen met een stamper en voeg er de eieren en wat boter aan toe.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Roer tenslotte de gesnipperde bieslook onder de puree.
Hou warm.

Groenten:
Was de prei grondig en snij in kleine stukjes.
Doe wat boter in een pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar.
Voeg de room toe.
Laat even sudderen.
Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei.
Breng op smaak met het currypoeder.
Laat zachtjes inkoken.

Vis & vlees:
Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een stoomoven of pocheer ze in visbouillon.
Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.



Neem een warm bord.
Schik hierop het preimengsel.
Leg de kabeljauw er op en strooi er de spekblokjes over.
Neem een serveerring en duw hierin de puree.
Werk af met verse bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats