laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Entrecote met geroosterde aardappeltjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
750 g aardappels
zeezout
zwarte peper
5 eetlepels olijfolie
3 takjes rozemarijn
droge witte Huiswijn
4 entrecotes à 150 g
150 ml crème fraîche
4 theelepels dijonmosterd
2 eetlepels cognac
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 230ºC.
Borstel de aardappels schoon en snij ze in partjes.
Meng de aardappelpartjes met zeezout, peper en 3 eetlepels olijfolie.
Was en hak de rozemarijn fijn.
Verdeel de aardappelpartjes over een lage ovenschaal.
Besprenkel ze met de wijn en bestrooi ze met de rozemarijn.
Bak de aardappels in de oven in ca. 35 minuten gaar.
Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen.
Breng de crème fraîche in een sauspan aan de kook.
Voeg de dijonmosterd en cognac toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus op een laag vuur ca. 3 minuten koken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de entrecotes aan beide kanten ca. 3 minuten.
Bestrooi ze met zout en peper.
Serveer de entrecotes met de partjes aardappel en mosterdsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats