Entrecote met geroosterde aardappeltjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
750 g aardappels
zeezout
zwarte peper
5 eetlepels olijfolie
3 takjes rozemarijn
droge witte Huiswijn
4 entrecotes à 150 g
150 ml crème fraîche
4 theelepels dijonmosterd
2 eetlepels cognac |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 230ºC.
Borstel de aardappels schoon en snij ze in partjes.
Meng de aardappelpartjes met zeezout, peper en 3 eetlepels olijfolie.
Was en hak de rozemarijn fijn.
Verdeel de aardappelpartjes over een lage ovenschaal.
Besprenkel ze met de wijn en bestrooi ze met de rozemarijn.
Bak de aardappels in de oven in ca. 35 minuten gaar.
Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen.
Breng de crème fraîche in een sauspan aan de kook.
Voeg de dijonmosterd en cognac toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus op een laag vuur ca. 3 minuten koken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de entrecotes aan beide kanten ca. 3 minuten.
Bestrooi ze met zout en peper.
Serveer de entrecotes met de partjes aardappel en mosterdsaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|