laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet met rijst en tomatensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 aubergine
2 tl olijfolie
4 dunne kipfilets
50 gr light mozzarella, in reepjes gesneden
4 takjes rozemarijn
2 uien
3 tomaten
100 ml witte wijn
8 kerstomaatjes
peper en zout
rijst
1 blokje groentebouillon
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 240°C.
Snijd de aubergine in de lengte in vier plakken en bak ze in de olie.
Leg op elke kipfilet een plak aubergine, een beetje mozzarella en een takje rozemarijn.
Rol de kipfilets op en prik ze vast met een houten prikker.
Hak de uien fijn en bak ze in een pan.
Doe er de in blokjes gesneden tomaten bij, bevochtig met de wijn en laat 5 minuten garen op een laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de kippenrolletjes erop.
Zet de schaal 17 minuten in de oven en draai de kippenrolletjes halverwege de gaartijd om.
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje.
Dien de kippenrolletjes op met de tomatensaus en een schepje rijst en garneer elk bord met 2 kerstomaatjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats