laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zomerse lamsfilet in een spekjasje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 lamsfilets
12 dunne sneetjes gerookt spek
15 blokjes fetakaas in olie
tomaat en sla
lookboter
peper, zout en Provençaalse kruiden.
  bereiding:
    Plet de kaasblokjes.
Snijd de lamsfilets middendoor tot bijna aan de rand en plooi ze open.
Beleg met de geplette kaas en vouw weer goed dicht.
Wikkel elke lamsfilet in gerookt spek en strijk in met olie.
Bak de lamsfilets ongeveer 10 minuten op een matig vuur.
Haal ze uit de pan en leg ze in een vuurvaste schotel, samen met de tomaten.
Zet 10 minuten onder de grill op 200°C.
Serveer met een aardappel in de schil met wat lookboter en sla.

Doe 2 uien, 2 wortelen, 1 prei, 3 sneetjes selder, een klontje boter, tijm, laurier, peper, zout en wat water in een pan en laat dit alles garen in de oven tot een bruine jus.
Zeef vervolgens deze jus, binden met maïzena en zilveruitjes, een beetje mosterd en kruiden toevoegen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats