|
|
|
Niertjes op Antwerpse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 à 3 personen:
2 kalfsniertjes (ong 0.5 kg), in stukjes gesneden
1 preiwit, versnipperd
3 wortelen, in schijfjes geraspt
1 ajuin, fijngesnipperd
250 gr champignons, gehalveerd
1 sneetje brood
1/2 l bruin abdijbier
1 el mosterd
1/2 el maïszetmeel
1,5 dl water
1 takje tijm
1 laurierblad
50 gr boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Stoof de groentjes (behalve de champignons) 10 min in boter.
Kruid de stukjes nier met peper en zout.
Leg de stukjes nier op de groenten en overgiet met bier en breng aan de kook.
Besmeer een sneetje brood met mosterd en doe die bij de niertjes + takje tijm + laurierblad.
Laat de niertjes 10 min stoven op een zacht vuurtje. Doe er de champignons bij en laat nog 5 min verder stoven.
Schep de niertjes uit de pan en houd ze warm. Verwijder het takje tijm en laurierblad.
Vermeng 1/2 el maïszetmeel met 1,5 dl water. Roer tot het zetmeel en water goed vermengd is.
Dik de saus met het maïszetmeelpapje. Laat de saus nog even verder pruttelen tot ze voldoende is ingedikt.
Giet de saus over de niertjes en serveer direct.
Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelen in de schil. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|