laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visjuweeltje met kralen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
200 gr zalm
200 gr lotte
200 gr kabeljauw
16 mosselen
juliennegroenten
4 bospaddestoelen
50 gr gepelde garnalen
150 gr zeekraal
citroensap
½ dl visfond
75 gr bloem
75 gr boter
kruiden
scheutje room
1 eierdooier
1 lepel tomatenpuree
parmezaankrullen
  bereiding:
    Pocheer de vis of stoom hem in de microgolfoven, gedurende 6 minuten.
Kook de mosselen samen met de ui, de juliennegroenten en een klontje boter en haal ze nadien uit de schelp.
Maak een roux door evenveel boter en bloem al roerend te verwarmen.
Voeg een scheutje room, wat citroensap en de tomatenpuree toe en breng op smaak.
Stoof de bospaddestoelen kort aan in boter.
Doe de vis in aparte vispannetjes of kleine stoofpotjes.
Doe er de mosselen en de in stukjes gesneden paddestoelen bij en overgiet met de saus.
Warm nog even op alvorens op te dienen.
Werk af met wat garnalen en leg rauwe, gewassen zeekraal op het bord naast het pannetje, ter versiering.
Bestrooi eventueel met wat parmezaan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats