laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tarbot met bloemkoolmousseline
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    125 gr tarbot
    1 bloemkool
    volle room
    boter
    peper, zout en nootmuskaat
    1 rode paprika
    pijnboompitten
    verse parmezaanse kaas
    rucola
    basilicum
    olijfolie
    1 kippenbouillonblokje
  bereiding:
    Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water met een scheutje room.
Voeg een kippenbouillonblokje aan het water toe en laat koken tot de bloemkool zacht is.
Giet de bloemkool af maar bewaar het kookvocht.
Laat alles afkoelen.
Kuis de paprika en snijd hem in kleine stukjes.
Bak ze even aan in goede boter en doe ze daarna in zilverpapier (papillot).
Zet gedurende 1 uur in de oven op 150°C.
Haal de paprikablokjes uit de oven en doe ze door een zeefje, bewaar het paprikavocht.
Doe de pijnboompitten in de blender, samen met een blokje Parmezaanse kaas, de rucola, de basilicum en een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout.
Als je een lopende massa bekomt, is de pesto goed.
Doe dan de bloemkool in de blender en giet er geleidelijk aan het kookvocht aan toe, tot je een smeuïge massa bekomt.
Trek op het bord een streep met de bloemkoolmousseline en leg de vis in het midden.
Trek aan de andere kant een streepje paprikasaus en werk af met een paar druppels pesto.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats