Varkenshaasje met jasje van Lotus speculoos |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 varkenshaasje van 500 g
60 g gerookt spek in blokjes gesneden
6 gedroogde pruimen (ontpit)
1 ei + 2 eiwitten
100 g bloem
30 cl room
10 cl hoppe jenever
100 g Lotus speculoos
peper
snuifje zout
4 gekookte rode bieten
5 cl jenever |
|
bereiding: |
|
|
Maal in een keukenrobot de pruimen met het gerookte spek fijn en voeg er 1 ei en 5 cl room aan toe
Snij het varkenshaasje in de lengte tot de helft door en vul op met het pruimen/spekmengsel
Vouw dicht en kruid met peper en zout
Plaats het in een vuurvaste schaal en braad het ± 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C
Maal de speculoos tot een fijn poeder
Haal het varkenshaasje uit de oven en laat 5 min rusten op keukenpapier
Wentel het door de bloem dan in losgeklopt eiwit en tenslotte in het speculoospoeder
Daarna nogmaals door het eiwit en het speculoospoeder
Leg het varkenshaasje terug in de ingevette ovenschaal en braad nog eventjes tot de korst mooi bruin is (± 10 min)
Meng ondertussen in een pan de hoppejenever met de 25 cl room
Laat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout
Snij het varkenshaasje in grove sneden
Serveer op een bord en overgiet met de saus
rode bietenpuree (gekookte rode bieten opwarmen, pureren, jenever toevoegen en kruiden) en aardappelkroketjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|