laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scholfilet met kerrieroom uit de oven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
8 (diepvries) scholfilets
sap van ½ citroen
zwarte peper, versgemalen
150 g wortel, julienne gesneden
1 eetlepel olijfolie
200 g prei, in dunne ringetjes
2 eetlepels kerriepoeder
200 ml kookroom
2 eetlepels verse koriander of
platte peterselie, gehakt
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de scholfilets eventueel ontdooien.
Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over.
Kook de wortel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten.
Vet een lage ovenschaal in en leg er 4 scholfilets in.
Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat zout en peper over.
Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan.
Verdeel de rest van de wortel en prei erover.
Bak de kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor.
Breng de saus op smaak met zout.
Schenk de kerrieroom over de vis.
Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 20-25 minuten gaar worden.
Serveer met een salade van Chinese kool.

Chinese koolsalade:
snijd een halve Chinese kool in dunne reepjes en meng ze met partjes sinaasappel en een dressing van sinaasappelsap, mosterd en olijfolie.
Strooi er cashewnoten over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats